Værftsaften: Bygningerne skal have navne fra værftets tid

Billede fra Værtsaften på Kammerateriet 22. marts 2017
23. marts 2017 - Anna Als

Værftsaften: Bygningerne skal have navne fra værftets tid

Onsdag 22. marts var de tidligere værftsarbejdere igen inviteret til værftsaften på Kammerateriet på Frederiksø. Denne gang for at komme med forslag til navngivning af de gamle værftsbygninger på Frederiksø, og inden da bød aftenen på en skattejagt.

Hvor det sidste gang handlede om menneskene og deres øgenavne, var fokus til denne værftsaften at få en større viden om bygningerne og deres brug gennem værftets historie. Dette viden skal bruges til at navngive bygningerne i dag. Svendborg Kommune og Svendborg Museum havde lavet arrangementet i samarbejde med Kammerateriet.

Aftenen startede med en skattejagt, der var resultatet af den sidste værftsaften i efteråret 2016, hvor de tidligere værftsarbejdere kårede de ti bedste øgenavne fra værftets tid. I skattejagten kunne man gå på opdagelse og finde disse gamle øgenavne rundt på øen.


Se klippet fra TV2Fyn her

En særlig plads i mange svendborgenseres hjerter
Frederiksø har en stærk historie og har været byens største arbejdsplads. Det giver øen en særlig plads i mange svendborgenseres hjerter. Bygningerne har dannet ramme om værftets aktiviteter gennem mange år, og de enkelte bygninger har skiftet navn og anvendelse undervejs.
 

Bygningerne danner i dag ramme om et væld af kulturelle aktiviteter og huser nu en række kunstnere, kulturelle og maritime aktører. Byrådet har vedtaget, at man gennem midlertidige partnerskabsaftaler afprøver hvilke muligheder, der er for Frederiksøens fremtidige brug inden for de tre retninger: Kultur, det maritime og outdoor-aktiviteter. Ved en navngivning af bygningerne, der har rod i kulturarven og værftets historie, ønsker vi at holde fast i den stærke identitet, værftet har givet Frederiksø. Denne rå og maritime identitet tiltrækker nye brugere og danner et grundlag for, at nye historier kan udspille sig på øen.

Vil du vide mere, kontakt Anna Als på anna.als@svendborg.dk