Nyheder

30. maj 2023 irina.pata@svendborg.dk

Temamøde afholdt om udvikling af havnen

Fra den 17. april til og med den 12. juni indkaldes bemærkninger til udviklingsstrategien og idéer og forslag til den forestående revision af kommuneplanen – herunder udviklingsplan for havnen som et af de vigtigste udviklingsområder i kommuneplanen.
2. maj 2023 irina.pata@svendborg.dk

Næste skridt i åbning af Kobberbækken

Kommunalbestyrelsen har april 2023 godkendt planerne for genåbning af Kobberbækken og at der arbejdes for at skaffe finansiering til projektet.
Billede der viser højvandstrategi under en højvandshændelse
25. april 2023 Anna Als

Kommunalbestyrelsen beslutter en ny strategi for Svendborgs møde med vandet

Svendborg Kommune afslutter et toårigt pilotprojekt om højvandsbeskyttelse med en stor beslutning om at erstatte den oprindelige plan om sluseporte i havnen med en ny løsning trukket ind på land. Årsagen er bl.a., at den nye løsning kan bygges i takt med udviklingen på havnen og er nemmere at justere til fremtidige behov, ligesom den er mere driftssikker og tager hensyn til økonomien.
Billede der viser den fremtidige stormflodsbeskyttelse for Søndre Havn
24. januar 2023 Anna Als

Svendborg får penge fra national kystpulje

Svendborg Kommune har fået tilsagn om 7,6 mio. kroner fra Miljøministeriets pulje til kystsikring. Det er en håndsrækning til kommunens videre arbejde med et større kystbeskyttelsesprojekt for den sydlige del af Svendborg Havn.
Lysfest på Frederiksø plakat
22. november 2022 Anna Als

Kom til årets lysfest på Frederiksø

Den 3. december nærmer sig med hastige skridt – Og vi glæder os til endnu engang at sætte lys i mørket og deles om varmen til hele Svendborgs lysfest.
16. september 2022 irina.pata@svendborg.dk

Byvandringer på Svendborg Havn

Har du lyst til at vide mere om planer og projekter på Svendborg Havn?