Udviklingsprojekter

Udviklingsprojekter

Luftfoto_Svendborg_havn
Bedre sammenhæng mellem havn og by er et hovedmål for fremtidens havn. Det arbejder vi på med nye stræder, byrum og nye bebyggelser med blandet bolig og erhverv.
Foto af Frederiksø set fra Honnørkajen
Frederiksø er byens åbne ø med oplevelser året rundt. På Frederiksø mødes de maritime erhverv med maritim turisme og kulturarv, anderledes kultur og outdooraktiviteter.
Den Blå Kant er svendborgensernes og vores gæsters fælles byrum mellem by og vand. Den Blå Kant skal give forbindelse og rum for byliv hele havnen rundt. Svendborg Kommune har i 2021indviet den første etape.
Havnekontor
Vand og land mødes på Den Blå Kant. Med klimaforandringer, flere og større højvande og skybrud, kan mødet blive voldsomt og med negative konsekvenser. Den Blå Kant skal kunne klare denne udfordring og derfor hænger byrum og klimatilpasning uløseligt sammen.
De maritime uddannelser og maritime erhverv hører til nogle af Svendborgs absolutte styrker. På Nordre Kaj er der skabt rammer for at samle maritime uddannelser og erhverv i et nyt kraftcenter.
Illustration Kammerateriet
Afprøvning af muligheder i nogle korte, overskuelige forløb. Sådan kan vi holde gang i bylivet, gøre havnen endnu mere attraktiv og afprøve om vi bevæger os i den rigtige retning.