Ny parkourbane indviet på Frederiksø

børn på parkourbane Frederiksø
26. august 2021 - Anna Als

Ny parkourbane indviet på Frederiksø

De nye byrum på havnen har sommeren igennem dannet rammen for et boblende havneliv. Borgere og gæster har i den grad indtaget de nye rammer og havnen er blevet åben og tilgængelig for alle. Parkourbanen indvies nu som den sidste del af det nye byrum på Frederiksø. Banen er blevet realiseret med fondsstøtte fra Sallingfondene.

parkourbane frederiksø

Parkourbanen er designet og udviklet i et samarbejde mellem Svendborg Kommune og det lokale parkourmiljø. Banen ligger side om side med skaterbanen i beton og tilsammen giver anlægget mulighed for masser af street aktiviteter for alle, der vil være med. Ligesom der er siddetrin, bænke og græsplæner for dem der helst vil kigge på. Parkourbanen består af en kant af specialstøbte betonelementer, stålrør og skrå trævægge, der står på en støbt gummibelægning. Man kan klatre, svinge og hoppe sig gennem banen på mange måder.

Parkourbanen blev indviet onsdag d. 18. august. Her bød Flemming Madsen, formand for Teknik og Erhvervsudvalget de mange fremmødte velkommen og klippede den røde snor sammen med Lene Munter, dagligvarechef for Føtex Svendborg. Hun overrakte den store check på 250.000 kr. der er en donation fra Sallang fondene og den lokale Føtex.

check overrækkes til Svendborg kommune

Lokale parkourfolk viste hvad anlægget kan ved at springe klatre og svinge sig igennem banen.  

En af de lokale parkourudøvere Jonathan Linde, har været med til at designe banen og havde glædet sig til indvielsen:

Projektet vil sætte Svendborg på landkortet, når det kommer til parkour og kreativ kropslig udfoldelse. De lokale kræfter og faciliteter er blandt landets absolutte bedste. Projektet vil give det lokale parkourmiljø et autentisk og centralt mødested, hvor miljøet kan gro. Det er også med til at gøre parkour synligt, så endnu flere kan være med i et kreativt og aktivt træningsmiljø. ” siger Jonathan Linde.

Det er den lokale Føtex, der har givet mulighed for at søge penge til projektet hos Salling Fondene. Varehuschef Klaus Slotsager er glad for at se projektet færdigt som en del af Den Blå Kant på Frederiksø: 

Vi er glade for at være med til skabe et nyt og kreativt byrum til glæde for byens borgere og besøgende. Som varehus vil vi gerne være med til at gøre vores by og havn endnu mere attraktiv”.

Teknik- og Erhvervsudvalget har tidligere godkendt projektet og økonomien. Flemming Madsen, (S) som er formand for Teknik- og Erhvervsudvalget, er glad for resultatet. 

Han er også rigtig glad for, at det er udviklet i samarbejde mellem lokale foreninger, det lokale erhvervsliv og Salling Fondene

Vi får gode og relevante projekter, når lokale aktører og brugere deltager i udviklingen. Jeg glæder mig over at vores lokale Føtex og Salling Fondene understøtter udviklingen af vores havn med gode aktiviteter midt i byen. Parkour er et spændende og anderledes element i Den Blå Kant, der jo samlet set skal være indbydende og attraktiv for alle byens borgere og gæster i byen”.

parkourbane Frederiksø

Fakta:

Anlægget koster en halv mio. kr. Halvdelen på 250.000 kr. doneres af Salling Fondene, den anden halvdel betales af Svendborg Kommune.

Parkourbanen er anlagt af FSR Beton, der er eksperter i at anlægge skaterbaner i beton og andre betonstøbningsopgaver. www.fsrbeton.dk

parkourbane Frederiksø