Den Blå Kant konkurrencen er nu i gang

den blå kan konkurrencedeltagere
20. september 2017 - Anna Als

Den Blå Kant konkurrencen er nu i gang

Den 4. september blev projektkonkurrencen for Den Blå Kant officielt udskrevet.

Fire udvalgte teams arbejder nu med at skabe fremtidens byrum langs Svendborg Havn fra Den Runde Lystbådehavn til Christiansmindestien. Her skal skabes forbindelse og byliv for alle. Samtidig skal Den Blå Kant sikre havnen og den omkringliggende by mod oversvømmelse fra højvande og kraftig regn.

Ca. 30 arkitekter og ingeniører som alle er deltagere i konkurrencen, var på besigtigelsesdag i Svendborg i sidste uge. Den første del af dagen foregik på Fremtidsfabrikken på Jessens Mole. Borgmester Lars Erik Hornemann bød deltagerne velkommen og præciserede at havnen er vigtigt hjerteblod i Svendborg. Han lod dem vide, at der er tårnhøje ambitioner og forventninger til resultatet af konkurrencen.

Deltagerne blev introduceret til opgaven og konkurrenceprogrammet og derefter gik turen langs havnen i storm og regn. Den planlagte cykeltur var blevet erstattet af en bustur langs hele Den Blå Kant. Svendborg Museum, lejerne på Frederiksø, SIMAC og Naturturisme fortalte deltagerne om havnen fra deres forskellige perspektiver og deltagerne fik oplevet havnen i det vilde vejr.

Konkurrencen gennemføres i to faser. Den første fase har fokus på den samlede plan og de overordnede principper. Til fase to udvælges to af de fire teams. Her kvalificeres og uddybes forslagene, således at en endelig vinder kan offentliggøres i juni 2018.

Her kan du se en lille film om projektet.

Den Blå Kant film