Børn og unge sætter sig på Svendborg Havn

Logo fra projektet Sæt din på din havn
11. maj 2017 - Sinne Wils

Børn og unge sætter sig på Svendborg Havn

’Sæt dig på din havn’ er et byrumsprojekt, hvor børn og unge fra Svendborg sammen udtænker, designer og producerer byrumsmøbler på Frederiksø. Du kan følge med i fremstillingen af møblerne i uge 20 – og se de færdige møbler til ferniseringen fredag 19. maj 2017 kl. 12 på Udrustningskajen på Frederiksø eller i løbet af sommeren.

Svendborg Kommune har i samarbejde med Ungdomsskolen, Vestermarksskolen, Erhvervsskolen, Sydfyns Trædesign og Svendborg Museum søsat projektet ’Sæt dig på din havn’. I projektet inviteres børn og unge til at komme med deres bud på, hvordan havnen kan bruges – det er et led i de midlertidige prøvehandlinger, som skal udvikle Svendborg Havn.

 

De unges værker bliver en del af havnens udvikling
Byrumsmøblerne bliver placeret på Udrustningskajen på Frederiksø og fremstilles af Vestermarkskolens KREA-linjehold (udskolingen) med hjælp fra elever fra Erhvervsskolens tømrerlinje. Derudover deltager gæstehold fra bl.a. Ørkildskolen. Tømrervirksomheden Sydfyns Trædesign er faglig tovholder på processen og koordinerer de forskellige aktiviteter i samarbejde med de øvrige parter. Udformningen af byrumsmøblerne er fri og op til de unge selv dog skal møblerne have en funktion og tage udgangspunkt i det maritime miljø.  Møblerne vil indgå som del af de øvrige aktiviteter, der foregår på havnen.

Henrik Nielsen, formand for Erhvervs-, beskæftigelses- og kulturudvalget, åbner ferniseringen fredag d. 19. maj. Der vil også være tale fra Ungerådet foruden en præsentation af møblerne fra de unge producenter samt musik ved Svendborg Ungdomsskole.

 

Yderligere oplysninger:
Anna Als Nielsen, udviklingskonsulent i Kultur, Fritid og Udvikling,
Svendborg Kommune, tlf. 30175761.