Maritimt Kraftcenter

Illustration fra vinderforslag til det nye SIMAC

Maritimt Kraftcenter

De maritime uddannelser og maritime erhverv hører til nogle af Svendborgs absolutte styrker. På Nordre Kaj er der skabt rammer for at samle maritime uddannelser og erhverv i et nyt kraftcenter.

Med Udviklingsplanen er der på Nordre Kaj  udlagt et areal til placering af et såkaldt Maritimt Kraftcenter. Svendborg International Maritime Academy (SIMAC) er drivkraften i udviklingen af dette område. Idéen er her at udvikle fremtidens maritime uddannelser af såvel navigatører som maskinmestre. Samtidig arbejdes der på i tilknytning til uddannelsesinstitutionen at etablere et hus for maritime erhverv, hvor samspil og synergi ift de videregåenede uddannelser skal være i højsædet.

Det ny SIMAC bliver en vidensinstitution i absolut højeste klasse. I 2022 står de nye bygninger klar til at uddanne fremtidens ledere til Det Blå Danmark og en række andre, innovative erhverv inden for industrien og energisektoren. De visionære bygninger skaber optimale rammer om et fleksibelt lærings- og udviklingsmiljø, hvor undervisning, forskning og samarbejdet med erhvervslivet bliver bragt sammen. Og med en samlet ambition om at blive et maritimt kraftcenter, der vil række langt ud over landets grænser.

Det ny SIMAC bliver opført af den private erhvervsdrivende fond: Fonden Svendborg Maritime Uddannelsescenter (SMUC) og er blandt andet muliggjort takket være en betydelig donation på 100 millioner kroner fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Det ny SIMAC er tegnet af C.F. Møller Architects og EFFEKT med C.F. Møller Architects som totalrådgiver.

 

Det ny SIMAC bliver med sine unikke rammer og placering et eksempel på fremtidens uddannelsesinstitution.

Som det førende, maritime uddannelsescenter, der bidrager til at fastholde Danmarks internationale førerposition inden for de maritime erhverv. En stærk vidensinstitution, der udbyder uddannelser og nye kompetencer, der styrker erhvervet og hjælper nye virksomheder på vej indenfor både maritime og nye erhverv som fx logistik, klima- og robotteknologi.

 

Det ny SIMAC vil være med til at skabe vækst i Svendborg – også ud over de maritime erhverv. Som en åben og transparent uddannelsesinstitution, der bringer skibe, maritime eksperimenter og den nyeste teknologi til havnen. Med en maritim erhvervs- og udviklingspark som nærmeste nabo for at styrke innovation og erhvervsudvikling. Som en del af et maritimt kraftcenter, der kan tiltrække og fastholde talent i byen.

 

Det ny SIMAC er en del af Den Blå Kant, der udvikler og fremtidssikrer byrummene langs havnen i Svendborg.

Som en væsentlig komponent i Svendborg Kommunes helhedsplan der skal sikre, at Danmarks bedst bevarede industrihavn også i fremtiden er en levende havn. Med en central placering af bygningerne i den gamle industrihavn, medvirker SIMAC til at fastholde byens unikke maritime historie og tradition for at uddanne nogle af verdens dygtigste maritime kandidater. Som en brobygger mellem fortiden, byen, studerende, innovation, maritime erhverv, højteknologiske virksomheder og fremtiden.