Maritimt Kraftcenter

Maritimt kraftcenter
Model

Maritimt Kraftcenter

De maritime uddannelser og maritime erhverv hører til nogle af Svendborgs absolutte styrker. På Nordre Kaj er der skabt rammer for at samle maritime uddannelser og erhverv i et nyt kraftcenter.

Med Udviklingsplanen er der på Nordre Kaj  udlagt et areal til placering af et såkaldt Maritimt Kraftcenter. Svendborg International Maritime Academy (SIMAC) er drivkraften i udviklingen af dette område. Idéen er her at udvikle fremtidens maritime uddannelser af såvel navigatører som maskinmestre. Samtidig arbejdes der på i tilknytning til uddannelsesinstitutionen at etablere et hus for maritime erhverv, hvor samspil og synergi ift de videregåenede uddannelser skal være i højsædet.

SIMAC har fået tilsagn fra “A.P. Møller og Hustru Christine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal” om 100 mio kr til medfinansiering af projektet.

Foråret 2018 udskriver SMUC fonden en arkitektkonkurrence i to faser. I første fase er der fokus på at udarbejde en helhedsplan for Nordre Kaj i Svendborg, som omfatter maritim uddannelsesinstitution, maritim erhvervspark og et område for blandet bolig og erhverv. I anden fase af konkurrencen bliver højst to hold udpeget til at udarbejde et egentligt skitseforslag for Det ny SIMAC.

SMUC Fonden (Fonden Svendborg Maritime Uddannelsescenter) er stiftet med henblik på at eje, udvikle og bygge det ny SIMAC. Læs mere om SMUC fonden og konkurrencen her.

Konkurrencen forventes afsluttet i den 27. februar 2019, hvor vinderprojektet bliver offentliggjort. Der er forventet indflytning i 2022.