MT Højgaard skal bygge Det ny SIMAC

Frederik Ejlers, borgmester Bo Hansen og Jesper Bernhardt kigger på glasmontre med arkitektmodel af Svendborg Havn
4. november 2020 - Anna Pia Holmgaard

MT Højgaard skal bygge Det ny SIMAC

Det ny SIMAC bliver en vidensinstitution i absolut højeste klasse. I juli 2022 står de nye bygninger på Nordre Kaj i Svendborg klar til at uddanne fremtidens ledere til Det Blå Danmark og en række andre innovative erhverv inden for industrien og energisektoren. Ny er entrepenøren fundet.

Der er netop skrevet kontrakt under, så Det ny SIMAC-byggeri kan komme i gang i 2021.  MT Højgaard bliver hovedentreprenør, og grundstenen kan efter planen lægges i starten af 2021 på Nordre Kaj, hvor. byggegrunden er ved at blive gjort klar. 

Frederik Ejlers, formand for SMUC Fonden siger:

”Vi er glade for at have valgt MT Højgaard til at bygge fremtidens maritime uddannelses-institution i Svendbog. MT Højgaard har med succes udført en lang række skole- og undervisningsprojekter i Danmark og i udlandet. Netop fordi vi bygger til uddannelse, er vi også særligt glade for det lærlingeprogram, som MT Højgaard lægger op til i forbindelse med byggeriet. Vi har et fælles ansvar for at uddanne til fremtiden, og vi glæder os til samarbejdet.”, siger han.

Carsten Lund, direktør for MT Højgaard Danmark siger:

”Uddannelse af næste generation er en vigtig del af vores DNA. I en tid med meget usikkerhed er det vigtigt, at vi fortsat sikrer gode og udviklende rammer for de unge. Derfor har vi både lærlinge fra forskellige håndværksfag og ingeniørpraktikanter med på projektet. På projekt Det ny SIMAC går vi efter, at hver tiende af vores egne håndværkere skal være lærlinge – meget gerne fra lokalområdet – ligesom vores underentreprenører også forpligter sig til at ansætte lærlinge.*

 

Bygherre har valgt at tildele kontrakten på baggrund af det indledende tilbud fra MT Højgaard A/S, altså uden afholdelse af forhandlinger. 

Der var tre virksomheder som  blevet prækvalificeret i juli 2020 og afgav tilbud:

CASA A/S

H. Skjøde Knudsen A/S

MT Højgaard A/S.

MT Højgaard A/S blev tildelt kontrakten efter først prækvalifikation og efterfølgende tilbud i overensstemmelse med udbudsbekendtgørelsen.