Lysfesten er tilbage på Frederiksø

Billede af plakat for lysfesten 2021 - med en glad mand der holder en lampe
30. november 2021 - Christina Lund ...

Lysfesten er tilbage på Frederiksø

Frederiksø Kunst & Kultur og Svendborg Kommune er glade for igen at kunne indbyde alle til årets lysfest i Svendborg!

Kom og oplev årets lysfest, når Frederiksø summer af lys, ild og liv Lørdag den 4. december 2021 kl. 16-19:30.
 
Frederiksø Kunst og Kultur og Svendborg Kommune er glade for igen at kunne indbyde alle til årets lysfest i Svendborg!
 
Frederiksø vil være åben til en aften i lysets tegn, og her vil lys, ild og liv sprede varme og fællesskab i den mørkeste tid på året. Så tag familien og lommelygterne med, når lysfesten samler lokale foreninger og aktører i et samarbejde om at skabe en smuk og festlig begivenhed på Svendborg Havn.
 
Frederiksø Kunst og Kultur inviterer alle til at besøge området i lommelygternes og lanternernes skær. Lysfesten afholdes for sjette år i træk som led i at skabe liv på havnen. Dog blev sidste års lysfest grundet Corona pandemien afholdt på alternativ vis som en udendørs, månedlang lysudstilling. I år er lysfesten tilbage som vi kender den. Der vil være fokus på coronasikkerhed og der opfordres til at holde afstand og møde spredt op til begivenheden. Der vil være opsat spritdispensere mange steder og der vil blive taget stikprøver på coronapas for de aktiviteter, der er indenfor.
 
Frederiksø Kunst og Kultur er arrangør for lysfesten og det er foreninger, kunstnere, musikere, frivillige og lejerne i de gamle værftsbygninger på Frederiksø, der skaber aktiviteterne. Lysfesten er muliggjort ved økonomisk støtte fra Svendborg Kommune.
 
Frederiksø mørklægges og oplyses med fakler, lanterner, bål og lygter. Kom og lav popcorn og skumfiduser over bålfadene hos spejderne og se de mange lys på kajen.
 
Der vil være mange aktiviteter både for børn og voksne. Det er muligt at gå på opdagelse i de gamle værftsbygninger og besøge de mange værksteder på øen. Der vil være danseshow, korkoncert og musik på kajen. Man kan også bygge sin egen lanterne, se ballet og udstillinger og opleve  en magisk lysrejse i Kostumariet. Du kan besøge Caroline S. og høre kor eller deltage i bevægelseslege, ligesom der vil være lysende kajakker og robåde i et optog på vandet. Det vil være muligt at købe forfriskninger og varme drikke under arrangementet.
 
Som noget helt særligt har du også mulighed for at opleve Eva Kochs udstilling ”KØLVAND” under lysfesten. Her danner de gamle bygninger rammen for store projektioner af kunstnerens videokunstværker.
 
Lysfesten er gratis og starter kl. 16. Programmet opdateres løbende på Facebook - se her.
 
Yderligere oplysninger:
Sandra Flammild, Koordinator for lysfesten og Frederiksø Kunst og Kultur, tlf. 6013 3875
Anna Als, Udviklingskonsulent Svendborg Kommune, tlf. 3017 5761