Klar til parkour på Frederiksø

14. august 2020 - Anna Pia Holmgaard

Klar til parkour på Frederiksø

Der er grønt lys til en ny parkourbane i Svendborg, der åbner muligheder for maser af aktivitet i de nye byrum, der er en del af Blå Kant. Projektet er muligt med gavmild støtte fra Salling Fondene.

Byggeriet af den nye rekreative forbindelse over Frederiksbroen - første etape af Den Blå Kant er i fuld gang. En del er renovering og ombygning, men der er i høj grad også lagt an til nye byrum med masser af aktiviteter for alle. Med fondsstøtte får Frederiksø i byen nu en parkourbane, der forventes færdig til foråret 2021.

Byggeriet af Den Blå Kant kommer til at indeholde en helt ny attraktion, nemlig en parkourbane. Projektet er netop faldet helt på plads og er i tråd med visionen for Fremtidens Havn. Her skal udviklingen skabe nye, gode byrum med mange muligheder for ophold, hygge og aktiviteter.

Parkourbanen er udviklet i et samarbejde mellem Svendborg Kommune og det lokale parkourmiljø, som bl.a. består af folk fra Svendborg Gymnastikforening, Gymnastikhøjskolen i Ollerup og Vejstrup Idrætsefterskole.

De lokale parkour-udøvere arbejder nu sammen med kommunen for at få det bedste resultat, inden det tegnes færdigt og klar til udførelse. Parkourbanen, de nye byrum på Frederiksø og den rekreative forbindelse gennem Frederiksgade og over Frederiksbroen står klar til byens borgere, sommergæster og ikke mindst deltagerne til DGI Landsstævnet i juni 2021.Der er store forventninger allerede:

”Projektet vil sætte Svendborg på landkortet, når det kommer til parkour og kreativ kropslig udfoldelse. De lokale kræfter og faciliteter er blandt landets absolutte bedste. Projektet vil give det lokale parkourmiljø et autentisk og centralt mødested, hvor miljøet kan gro. Det er også med til at gøre parkour synligt, så endnu flere kan være med i et kreativt og aktivt træningsmiljø. ” siger Jonathan Linde. Han er repræsentant for parkournetværket ”Svendborg Parkour”. 

Anlægget koster en halv mio. kr. Halvdelen på 250.000 kr. doneres af Salling Fondene, den anden halvdel betales af Svendborg Kommune.