Festlig fejring af nye byrum

18. juni 2021 - Anna Als

Festlig fejring af nye byrum

Glæd dig til lørdag den 3. juli kl. 11.00 hvor de nye byrum i hjertet af Svendborg bliver indviet med blandt andet taler, musik, kunstneriske indslag og en ”hold-vejret-konkurrence”. Alle inviteres til at deltage i festlighederne, hvor man kan få en smagsprøve på, hvordan de nye byrum ser ud og hvad de kan bruges til. I løbet af dagen vil der være aktiviteter og oplevelser for både voksne og børn, og det er gratis at deltage.

Fejringen bliver indledt med en velkomsttale ved Flemming Madsen, formand for Teknik- og Erhvervsudvalget. Også Dorte Hoff Erichsen, mangeårigt medlem af Områdeforum, vil holde tale i forbindelse med indvielsen:

-Jeg glæder mig enormt meget over, at det projekt, vi som Områdeforum har fulgt i mange år, nu er færdigt. Det har været helt specielt at følge projektet helt fra starten, hvor det kun var løse ideer og helt frem til nu, hvor maskinerne er væk og byrummene klar til at blive taget i brug, siger Dorte Hoff Erichsen fra Områdeforum.

Indvielsen af de nye byrum finder sted fra kl. 11.00, og festlighederne begynder både på Klosterplads i Frederiksgade og på Frederiksø. Efter åbningstaler på Klosterplads ved Flemming Madsen og Dorte Hoff Erichsen, vil Jens Galschiøt fortælle om de kunstværker, der kommer til at pryde trappen på Klosterplads og som tager udgangspunkt i stedets klosterhistorie. Derefter rykker festlighederne ned gennem Frederiksgade og ender på Frederiksø.

På Frederiksø kan man blandt andet være med til at indvie de nye petanquebaner, der bliver skateropvisning og musik på skaterbanen. Man kan også besøge de mange åbne værksteder hos de kulturelle lejere på øen. På den sydligste del af kajen kan man møde trækunstner Balder Mo Schiøtte der viser øens nye kunstværk ”Skrønebænken” frem, der tager sit afsæt i stedets værftshistorie. Delles Venner vil både synge og afvikle konkurrencer på den sydligste del af kajen. Derudover vil der være åbent i de kreative værksteder i de tidligere værftsbygninger.

-Jeg har personligt glædet mig til at vi kunne invitere alle til at fejre de nye byrum mellem by og havn. Jeg glæder mig over at der fremover er gjort bedre plads til gående og til udeservering og ophold. Derudover er der skabt en meget bedre tilgængelighed med den flotte nye træbro til Frederiksø og der er blevet mere grønt med flere træer og græsarealer i byen. Siger Flemming Madsen, formand for Teknik og erhvervsudvalget.

 

FAKTA:

Indvielse af de nye byrum

Lørdag den 3. juli kl. 11.00-16.00

Sted: Klosterplads, derefter Frederiksgade og Frederiksø

Begivenheden starter både på Klosterplads, Frederiksgade og Frederiksø kl. 11

KLOSTERPLADS

Tale ved Flemming Madsen

Tale ved Dorte Hoff, medlem af Områdeforum i Liv i min By.

Tale og fernisering af kunstner Jens Galschiøts munkeskulptur

Gratis smagsprøver på klosterøl og limonade fra Svendborgsund Bryghus

Arkæologerne fra Svendborg Museum fortæller deres middelalderfund ved udgravningerne

 

FREDERIKSGADE

Gratis smagsprøver på is

Livemusik

 

FREDERIKSØ

Udstilling med Ken Denning hos Atelier Clot

Koncert med Loulie Sun og Klavess

Åbne værksteder

Cirkuslegeplads

Se og hør om den nye skrønebænk hos kunstneren bag, Balder Mos, og Svendborg Museum

Mød Delles venner og se de nye skilte

DJs og grafitti hos BeatYard bag Rundbuehallen

 

Programmet opdateres løbende. Se det aktuelle program på Svendborg Kommunes Facebookside.