ÅRETS LYSFEST PÅ FREDERIKSØ

24. november 2017 - Anna Als

ÅRETS LYSFEST PÅ FREDERIKSØ

Kom og oplev årets lysfest, når Frederiksø summer af lys, ild og liv Lørdag den 2. december 2017 kl. 16-20.

Havneforum og Svendborg Kommune indbyder alle til årets lysfest i Svendborg! Frederiksø vil være åben til en aften i lysets tegn, og her vil lys, ild og liv sprede varme og fællesskab i den mørkeste tid på året. Så tag familien og lommelygterne med, når lysfesten samler lokale foreninger og aktører i et samarbejde om at skabe en smuk og festlig begivenhed på Svendborg Havn.

Det bliver en særlig oplevelse at besøge området i lommelygternes og lanternernes skær. Lysfesten afholdes for andet år i træk som led i at skabe liv på havnen. Svendborg kommune er arrangør for lysfesten og det er foreninger, kunstnere, musikere, frivillige og lejerne i de gamle værftsbygninger på Frederiksø, der skaber aktiviteterne.

Frederiksø mørklægges og oplyses med fakler, lanterner, bål og lygter. Stemningen er lys med musik og kor. Begynd denne lørdag med kulturprisuddeling i Guldsalen eller besøg udstillingen Nordlys på SAK, tag forbi Julemarkedet i Rundbuehallerne og bliv hængende med familien på Frederiksø til årets lysfest.

Du kan gå på opdagelse i værftsbygningerne og lytte til historierne og se lysglimt fra værftets tid. Du kan opleve Jazz i mørket, se lysshows og lysende kajakker i et optog. Du kan få et glimt ind i de mange værksteder på øen og gå rundt blandt mange de mange udstillinger. Og når tørsten eller sulten rammer, kan du købe mad og drikke, som kan nydes blandt smukke belyste skibe på lystsejladsmuseet. Se en lille film om lysfesten her.

Festen er gratis og åbnes kl. 16 af Henrik Nielsen, formand for Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget. Programmet opdateres løbende, så følg med på Facebook her.