Maritimt Kraftcenter

Illustration fra vinderforslag til det nye SIMAC

Maritimt Kraftcenter

De maritime uddannelser og maritime erhverv hører til nogle af Svendborgs absolutte styrker. På Nordre Kaj er der skabt rammer for at samle maritime uddannelser og erhverv i et nyt kraftcenter.

De maritime uddannelser og maritime erhverv er nogle af Svendborgs absolutte styrker. Vi har med udviklingsplanen for havnen skabt mulighed for udviklingen af et maritimt kraftcenter på Nordre Kaj.
Svendborg International Maritime Academy (SIMAC) samler sine aktiviteter i en helt ny bygning på kajen. Samtidig arbejder lokale maritime virksomheder på at skabe et samlet maritimt erhvervshus som nabo til det ny SIMAC. 

I 2023 står Det Ny SIMAC klar til at uddanne fremtidens arbejdskraft til det maritime erhverv i Danmark og internationalt. Den nye bygning vil skabe optimale rammer om et fleksibelt lærings- og udviklingsmiljø, hvor undervisning, forskning og samarbejder med erhvervslivet bliver bragt sammen. Det Ny SIMAC bliver opført af den erhvervsdrivende fond (SMUC) og er blandt andet muliggjort af støtte fra A.P. Møller.

Du kan læse mere om Det Ny SIMAC her