Lejerne på Frederiksø

Illustration af bryggen
Illustration af bryggen

Lejerne på Frederiksø

Lejerne på Frederiksø er et skønt miks af håndværk, kunst, kultur, events, værksteder og udstilling. Vi præsenterer løbende de nye og gamle lejere på siden her og på Facebooksiden fremtidens Havn.

ALT GODT er en fællesskabs-orienteret platform, hvor det at deltage er i højsædet. Hos Alt Godt kan voksne, grupper og familier være med til at fx. at brygge øl, bygge en pizzaovn, bage pizzaer, lave æblemost, lave cider, riste kaffe og væremed til at sælge og servicere for kajens gæster.


DOK57 - MUSIK SNEDKERIET er et musikstudie på Frederiksø. Vi arbejder primært med vokaler, beat produktion og udgivelse af musikken, bla. inden for genre som HipHop, Pop og Afrobeat.Vi arbejder også med at udvikle talenter, det gør vi bla. ved at udvide forståelsen for musikbranchen og understøtte en personligudvikling. Har du brug for at indspilleen sang eller et sted hvor du kan komme og lave din musik og møde andre med samme interesse, eller vil du gerneoptræde til en af de kommende koncerter..Så er du velkommen til at kontakte os via: Facebook.com/DOK57MS, eller på mail: DOK57MS@gmail.com, du er selvfølgelig også velkommen til at kigge forbi.


ATELIER LARS LAUGE: Et skabende værksted for billedkunst, hvor jeg udvikler og skaber min kunst. Publikum er velkommen til at se de udstillede værker, og hvis man har lyst, er det også muligt selv at forsøge sig med pensler og lærred. På grund af pladsen kræver det dog, at man på forhånd ringer og bestille en prøvetime eller to. Formålet er at give publikum en kunstnerisk oplevelse og udbrede kendskabet til billedkunst i al almindelighed -  så det er også muligt blot at bestille en time, hvor I kan stille spørgsmål og jeg fortæller om kunstens mange facetter.


Skulpturium v/ Sven Peder Hansen.  Et skulpturværksted med hovedfokus på skulptur i bronze, afformning og modellering. Det er et udflugtsmål åbent for Svendborgs borgere, turister i byen og grupper med kunstinteresse så som skoler og andre kulturinstitutioner. Der afholdes kursus i skulptur croquis med modellering efter levende model og efterfølgende støbning til bronzeskulptur. Jeg har arbejdet professionelt med bronzeskulptur i over 20 år. Jeg kan præsentere moderne og klassiske teknikker og håndværk med både nyt og velkendte materialer i et værksted åbent for publikum. Det er en levende udstilling, med fokus på processen, teknik og materiale, hvor folk kan komme i dialog med kunstneren og få en oplevelse med hjem. Åben dør mandag og fredag mellem kl. 9-15 og ved specielle lejligheder ellerefter aftale. Skulpturium@hotmail.com Tlf. 20 61 67 44.


BEATYARD MUSIC Et lydstudie og musikalsk værksted. Vi har til formål at samle alt lige fra nystartede producere og rappere, til garvede musikere og sangskrivere, der kan møde hinanden, skabe kontakt, netværke og samarbejde om at skabe ny musik og lyd sammen.  Vi består af et lille hold af prisvindende komponist/producer/lydtekniker, musikere, sangskrivere, rappere og sangere. Efter aftale, kan der bookes tid, hvor vi står klar til at indspille, mixe og hjælpekunstnere med at få et færdigt professionelt resultat. Vi afholder workshops, foredrag og events.


KERAMIKSTEDET:  De tre kvinder bag Keramikstedet, har en forkærlighed og erfaring i keramik. Interesssen er stor og fokuseret, så de søgte om et sted at arbejde og lære fra sig, nemlig Keramikstedet, der er indrettet ude på spidsen af Frederiksø i et ca. 75 kvadratmeter stort lokale. Her vil man holde kurser, arbejde med keramik, glasur og nyde leret - på Frederiksø og meget gerne bidrage ind i fællesskabet med events og koncentreret håndværksarbejde. - Vi vil gern tilbyde noget nyt at samles op, håndværket, et socialt, kulturelt og arbejdende fællesskab, siger Anne Katrine Bach, der står bag sammen med Marie Debié og Anna Levoel.  kontakt@keramikstedet.dk


ATELIER CLOT : Atelier Clot, som er Paris' ældste litografiske værksted er grundlagt 1896. Stedet har med sin nye adresse på Frederiksø nu også værksted, trykkeri og galleri i Danmark. Atelier Clot ledes af Charlotte og Morten Brunsholt, der bor i Lundeborg. I Paris er det Christian Bramsen, der driver atelier og forlag, der hører til - hans far Peter Bramsen, som havde stedet før, bor nu i Svendborg. 


KOSTUMARIUM Danmarks Kostumarium - ej blot til pynt er titlen på en helt ny type museum og udstilling i DAnmark. Thomas Sjølander er initiativtageren, og kostumariets formål og kunstneriske vision er at vise kostumer fra store danske og udenlandske tv-, film- og teaterproduktioner. Med lokalerne på Frederiksø på 620 m2, hvor man fik nøglerne i december, er der pludselig konkrete rammer til drømmen: - Vi håber og arbejder stadig på at åbne i starten af juni. Vi er i fuld gang med planerne for ombygningen, siger Thomas om arbejdsprocessen lige nu. Danmarks Kostumarium får til huse i den gamle kantine for værftsarbejderne. 


REJS TIL DANMARK - Rum for kritisk turisme

Rejs til Danmark er et klima- og naturpolitisk projektrum for kritisk turisme, der inspirerer til indenrigsrejser og skaber en fælles refleksion over rejseadfærd og mobilitetsvilkår for svendborgensiske borgere og andre gæster på øen.